Mindfulnesskurs i Stockholm med start 28e sept

Åtta tillfällen Inklusive heldagsretreat i vackra Nacka naturreservat med Jonas Faremo, Mindfulnesscoach, meditationslärare och Yogainstruktör. (Kursen är en del av meditationsguiden.com:s kursutbud*.) Kursen är upplagd på det sätt att det går bra att missa kurstillfällen så länge man är med på första tillfället; heldagsretreatet. Kunskap och erfarenheter förs vidare från tillfället till tillfälle. Kursen är lämpad för nybörjare även om den är mer praktiskt inriktad än teoretisk.

“Kursen var bättre än andra mindfulnesskurser jag gått. Här fick jag chansen att plocka russinen ur en stor kaka och finna min egen mindfulness. Jag känner mig mer balanserad och nöjd nu efter kursen. En viktig insikt var den att det är jag som är utrymmet för tankarna, inte själva tankarna. Givande  kurs med varierat upplägg. Blandningen mellan övningar, samtal och teori var bra. Jag ökade min medvetenhet, närvaro och förmåga att slappna av som en följd av kursen samt har lärt känna mig själv bättre.” Helena Kullberg, ChiBall-instruktör och distriktsköterska på S:T Eriks barnavårdscentral.

 

 

“Den här kursen var nyttig för mig! Jag hade många pusselbitar med mig sedan tidigare och här fick de tillfället att falla på plats. Jag är tacksam för att jag gick kursen och fick möjlighet att ta tag i mig själv och mitt liv innan jag gick in i den berömda väggen. Kursens upplägg var bra och möjliggjorde också att jag fick chansen att lära mig av andras erfarenheter. Kursen började med ett retreat, vilket var bra. Det vart en bra och nödvändig start och som en plattform för resterande träffar. Det var också bra att vi fick prova på många olika saker, en lösning passar inte alla! Jag kan sedan välja de sätt som känns bekväma och som passar mig. Jonas är mycket bra på att låta deltagarna önska, fråga och påverka innehållet efter våra egna behov, önskemål. Tidigare tog jag mycket konsekvenser för andras dåliga beslut och omdömme, det har jag slutat med. En annan sak som är mycket intressant är det här med förväntningar, speciellt dom man har på andra. Dom kan jag ibland släppa helt och det skapar mindre lidande hos mig själv. Och tack Jonas, för projektet, som väckte en bortglömd och slumrande sida hos mig!” Britt Eriksson, Verksamhetschef Ramirent.

 

“Vad fick jag ut av kursen…? Idag vaknade jag med migrän och min son skulle på fotbollscup kl. 6 på morgonen. Hamnade genast i prestationsträsket. Insåg efter ett tag att det verkligen inte var detta vi fått lära oss på kursen, så jag började gå igenom vad vi pratat om. Att acceptera det som händer (jag fick migrän), ha tålamod att ta den tid som behövs, känna tillit till att allt löser sig, vara nyfiken på det som kommer, inte döma vare sig mig själv eller andra, släppa taget om det jag inte kan förändra (inte älta) och inte känna att jag måste prestera (icke strävan), jag är bra som jag är. Jag lever inte alltid i enlighet med dessa förhållningssätt, tvärtom glömmer jag ganska ofta. Däremot har kursen gjort mig medveten om dem och som i detta fall, fick det mig att stanna upp och tänka till. Och så gör jag ganska ofta numer – dagligen!” Catharina Fridheim, Inhouse Mio AB

Om kursen

Under den här kursen återupptäcker vi aspekter av oss själva som leder oss i riktning mot ett mer balanserar och harmoniskt liv. Mindfulness är något du redan kan. Mindful är något du redan är. Medveten närvaro är ett tillgängligt alternativ i varje ögonblick av ditt liv.

Det är inget nytt du behöver lära dig, det är en möjlighet du behöver öppna upp för. Att tillåta medveten närvaro är något du behöver bli påmind om, för du glömmer. Om och om igen. Medveten närvaro är något du behöver öva på. Inte så konstigt, du har övat på att något annat i många år – det har jag med.

Kursens Syfte

–       Att skapa möjligheter för deltagaren att leva livet mer medvetet och närvarande.

–       Att skapa möjlighet för individen att finna sitt individuella sätt att applicera mindfulness i sitt liv.

Vi gör det genom att:

–       göra många olika praktiska övningar i medveten närvaro som ger en direkt upplevelse av kunskapen.

–       samtala kring förhållningssätt,

–       skapa möjligheten för att göra mindfulness viktigt i våra liv

–       skapa möjligheten att ta beslut som får direkt verkan i våra liv.

Exempel på varför man väljer att gå kursen:

“Jag är nyfiken på att se vad mer medvetenhet och närvaro får för effekt på kvaliteten i mitt arbetsliv.”

“Jag vill få en konkret introduktion till Mindfulness och inte bara teoretisk.”

“Jag har med mig många pusselbitar sedan innan inom personlig utveckling och ledarskap och vill få dem att falla på plats.”

“Jag upplever att jag har mycket att göra och det stressar mig.”

“Jag vill inte stressa mer, det går ut över andra.”

“Jag påverkas mycket av vad andra säger och gör och vill kunna förhålla mig mer neutralt.”

“Jag oroar mig mycket och har svårt att sluta när det jag väl börjar.”

“Jag vill ha en nystart och få bättre förutsättningar att skapa livet som jag vill ha det.”

“Jag har upplevt en del tuffa perioder i livet och vill kunna förhålla mig till dem på ett annat sätt än att älta.”

“Jag vill lära mig meditera.”

“Jag har antingen höga toppar eller djupa dalar. Jag vill kunna vara någonstans mitt emellan också…”

Kursinnehåll

Under kursen övar vi oss på att tillåta medvetenheten att närvara. Kursen är praktisk och upplevelseinriktad med teori och coaching inbakat. Vi undviker att intellektualisera ämnet i högsta mån för att inte hindra inlärningsprocessen. Vi börjar med ett retreat där vi får chansen att varva ner och komma ifrån “bruset” för att skapa utrymme för något nytt. Därefter följer två-timmars mindfulnessklasser där jag leder olika övningar och aktiviteter T ex:

– Flertalet meditationstekniker

– Mindfulness i vardagen

– Yoga

– andningsövningar

– ledord och teori kring attityder

– Inspirerande berättelser

– gruppcoaching

Jag leder oss med hjälp av gruppcoaching så att våra unika erfarenheter och egenskaper hjälper varandra och ger oss stöd i utvecklingen.

Jag tar hänsyn till din unika personlighet och situation i livet och vi finner vägar för att leva mer medvetet närvarande utifrån dina förutsättningar.

Datum och platser Mindfulnesskurs hösten 2013

1. Heldagsretreat. Lör 28e Sept kl 10-16, Hällasgården i Nacka naturreservat

2. ons 2e okt – SB-huset Adolf Fredriks kyrkogata 13
3. ons 9e okt, SB-huset
4. ons 16e okt, SB-huset
5. ons 23e okt, SB-huset
6. ons 30e okt, SB-huset
7. ons 6e nov, SB-huset
8. ons 13e nov, SB-huset

(BASTU OCH KALLBAD. För de som kommer till heldagsretreatetet och tillika kursstarten kan jag informera om att vi kan basta och bada i sjön efter vi är klara kl 16.00 (frivilligt=). Entrén till bastun är 60 kr, men vi får specialpriset 40 kr/person. Säg bara till i kassan att det är vi som bokat klubbrummet..)

Pris:

– 2900 kr

– 1000 kr rabatt för medlemmar av Meditationsguiden.com´s nyhetsbrev eller facebookgrupp.

– Företag/företagare får samma pris + moms. Mindfulness baserat ledarskap i kursform skräddarsys för företag.

Anmälan:

Klicka på länken nedan för att komma till anmälningsformuläret.

http://www.meditationsguiden.com/anmalan_mindfulnesskurs

Early birds – Gratis Mindfulnesscoaching

Det underlättar för mig om du anmäler dig tidigt därför ger jag en timmes gratis Mindfulnesscoaching per telefon till dig som anmäler sig innan 13e september

Jag som lärare

Jag gör kursen för att bidra till ett mer hållbart och balanserat samhälle. Ett medvetet samhälle. Min intention är att själv planera och leda kursen under mindfulness. Dvs att jag är medvetet närvarande och guidas av begrepp som; Acceptans, Tillit, Tålamåd, Nyfikenhet, “Icke dömande”, “släppa taget”, “icke strävan”. Jag använder mig av en ödmjuk och coachande lärarpedagogik där deltagarna får tillfälle till djupinlärning (konkret upplevelse av kunskapen) och att finna sitt eget sätt att tillämpa Mindfulness.

Jag har utbildat coacher i hur man håller i möten och leder processer på ett coachade och utvecklande sätt och undviker att använda mig av det gamla  traditionella ledarskapet/lärandet som lätt hämmar utveckling och transformation. Jag har tidigare jobbat med ledningsgrupper och organisationer i utvecklingsprocesser med hjälp av mindfulness. Jag har lett mindfulnessklasser på träningsanläggningar. Jag har många lärare inom personlig utveckling och självinsikt varav flera är från Indien där jag själv gått i lära. Även om jag lett många grupper mot nya mål inom näringslivet har jag ändå lärt mig mest om lärande genom min roll som Yogainstruktör.

 

*Jonas Faremo ansvarar helt för innehållet av kursen. Meditationsguiden.com är endast en marknadsförings- och finansiell partner.