Mindfulnesskurs i Stockholm med start 27e april

Åtta tillfällen Inklusive heldagsretreat i vackra Nacka naturreservat med Jonas Faremo, Mindfulnesscoach, meditationslärare och Yogainstruktör. (Kursen är en del av meditationsguiden.com:s kursutbud*.) Kursen är upplag på det sätt att det går bra att missa kurstillfällen så länge man är med på första tillfället; heldagsretreatet.

Under den här kursen återupptäcker vi aspekter av oss själva som leder oss i riktning mot ett mer balanserar och harmoniskt liv. Mindfulness är något du redan kan. Mindful är något du redan är. Medveten närvaro är ett tillgängligt alternativ i varje ögonblick av ditt liv.

Det är inget nytt du behöver lära dig, det är en möjlighet du behöver öppna upp för. Att tillåta medveten närvaro är något du behöver bli påmind om, för du glömmer. Om och om igen. Inte så konstigt, du har övat på att något annat i många år. Det har jag med. Utan att försöka skapa förväntningar ger jag här en punktlista på vad ökad grad av Mindfulness kan ge dig i livet.

– mindre oro

– mindre problem

– mindre rädsla

– mindre lidande

– mindre stress

– mer glädje

– mer villkorslös kärlek

– lättare att ta beslut

– lättare att agera

– lättare att känna dina behov

– lättare att ta konflikter

– lättare att arbeta

– ett enklare liv

– fler ögonblick av att känna dig hemma.

– fler ögonblick av att känna dig nöjd och klar.

Se ovan punkter som inspiration och fyll på med dina egna efter kursen.

Kursinnehåll

Under kursen övar vi oss på att tillåta medvetenheten att närvara. Kursen är praktisk och upplevelseinriktad med teori och coaching inbakat. Vi undviker att intellektualisera ämnet i högsta mån för att inte hindra inlärningsprocessen. Jag leder olika övningar och aktiviteter T ex:

– Flertalet meditationstekniker

– Yoga

– andningsövningar

– ledord och teori kring attityder

– Inspirerande berättelser

– gruppcoaching

Jag leder oss med hjälp av gruppcoaching så att våra unika erfarenheter och egenskaper hjälper varandra och ger oss stöd i utvecklingen.

Jag tar hänsyn till din unika personlighet och situation i livet och vi finner vägar för att leva mer medvetet närvarande utifrån dina förutsättningar.

(BASTU OCH KALLBAD. För de som kommer till heldagsretreatetet och tillika kursstarten kan jag informera om att vi kan basta och bada i sjön efter vi är klara kl 16.00 (frivilligt=). Entrén till bastun är 60 kr, men vi får specialpriset 40 kr/person. Säg bara till i kassan att det är vi som bokat klubbrummet..)

Datum Mindfulnesskurs våren 2013

1. Heldagsretreat. Lör 27:e april 9-16, Hällasgården i Nacka naturreservat

2. Lör 4:e maj 10-12, TouchCenter, Väringgatan 25, Stockholm

3. Ons 8:e maj 18-20, TouchCenter

4. Ons 15:e maj 18-20, TouchCenter

5. Ons 22:e maj 18-20, TouchCenter

6. Ons 29:e maj 18-20, TouchCenter

7. Ons 5:e juni 18-20, TouchCenter

8. Ons 12:e juni 18-20, TouchCenter

Pris:

– 2900 kr

– 1900 för medlemmar av Meditationsguiden.com

Anmälan:

Klicka på länken nedan för att komma till anmälningsformuläret.

http://www.meditationsguiden.com/anmalan_mindfulnesskurs

Gratis Mindfulnesscoaching

Det underlättar för mig om du anmäler dig tidigt därför ger jag en timmes gratis Mindfulnesscoaching per telefon till dig som anmäler sig innan 1:a april.

Jag som lärare

Jag använder mig av en ödmjuk och coachande lärarpedagogik där deltagarna får tillfälle till djupinlärning (konkret upplevelse av kunskapen). Jag utbildar idag coacher i hur man håller i möten och leder processer på ett coachade och utvecklande sätt och undviker att använda sig av det gamla  traditionella och hämmande ledarskapet. Jag har jobbat med ledningsgrupper och organisationer i utvecklingsprocesser och mindfulness. Jag har lett mindfulnessklasser på träningsanläggningar. Jag har många lärare inom personlig utveckling och självinsikt varav flera är från Indien där jag själv gått i lära. Även om jag lett många grupper mot nya mål inom näringslivet har jag ändå lärt mig mest om lärande genom min roll som Yogainstruktör.

*Jonas Faremo ansvarar helt för innehållet av kursen. Meditationsguiden.com är endast en marknadsförings- och finansiell partner.